Wat is Hypnose / Hypnotherapie

Hypnose is een diepe ontspanning met een sterke focus. Je lichaam en geest gaan in een diepe ontspanning, terwijl je toch je focus behoudt. Deze gebruik je om de suggesties die gedaan worden door de therapeut te volgen en binnen te laten.

Hypnose is te vergelijken met het kijken van een film. Je bent er helemaal in, je leeft als het ware het leven van het verhaal wat in beelden zich voor je afspeelt. Zodra je naam geroepen wordt, ben je gelijk terug in het hier en nu en alert. Zo kun je bijvoorbeeld ook tijdens het autorijden je ineens realiseren dat je de laatste 10 km niet bewust hebt gereden, je deed dit op je automatische piloot, je onbewuste slaapt nooit, is altijd alert en waakzaam. Tijdens een (geleide) meditatie kun je ook deze bewustzijnsstaat ervaren. Hoe dan ook, wij allen, van groot tot klein zijn regelmatig in een zekere mate van hypnose.

Je bent voorbij het kritische denken. Je wordt niet meer belemmerd door wat wel of niet goed is. Daar waar je onbewuste toegesproken kan worden, gebeuren er de meest wonderbaarlijke veranderingen. En hoe verwonderd zou jij zijn, als jij ervaart dat belemmerende gedachten jou niet langer gevangen houden, maar dat je onbewuste andere helpende en ondersteunende gedachten en manieren geeft, waardoor het mogelijk is om gedrag wat je wilt veranderen, voorgoed anders is en wordt?

Ieder mens is anders hierdoor kan het aantal sessies per persoon verschillen. Al door een of meerdere hypnotherapie sessies kunnen duidelijke veranderingen worden vastgesteld. Mede hierom wordt hypnotherapie wereldwijd steeds meer gebruikt in ziekenhuizen.

Hypnotherapie is in te zetten als;

Je op zoek bent naar


·      Nieuwe inzichten

·      Het maken van een keuze

·      Lekkerder in je vel te zitten

·      Werken met onverklaarbare klachten

·      Begeleiding om een verandering te maken

·      Een bepaalde gebeurtenis of persoon een plek te geven

·      Ondersteuning in je verwerkingsproces


en wordt ook succesvol ingezet bij

·      Verslavingen

·      Angsten / fobieën

·      Allergieën

·      Stoppen met roken

·      Pijnbestrijding

·      (Chronische) Stress / Burn-out

·      Trauma (regressie)

·      Afvallen / eetstoornissen

·      Nagelbijten

·      Slaapstoornissen

·      Ieder gedrag waarvan je hinder ondervindt 

Steeds meer wordt bekend over de invloed van het onbewuste en de helende werking ervan, mits het onbewuste op de juiste manier geprogrammeerd is. Steeds meer wordt erkent dat ons onbewuste invloed heeft op ons gedrag en het zelf genezende vermogen. Hypnose is een sterk instrument om gedrag ten goede om te buigen. http://nvvh.com/informatie-hypnose

Hypnose en stoppen met roken

Mijn persoonlijke verhaal & ervaring met Hypnose / Hypnotherapie

Ik heb lang gerookt, ben meerdere keren gestopt. Soms met goed gevolg, maar altijd was er een moment dat ik overstag ging, soms na 2 dagen en soms na 2 weken of 2 jaar. Het stoppen met roken kostte al mijn wilskracht en daarmee stond of viel het succes van mijn poging.

Wanneer je je bewust wordt van de gevolgen van roken is er de sterke behoefte om niet meer te roken. Naast het feit dat ik ging voelen wat roken met me deed, ervoer ik steeds meer onrust en bezorgdheid vanuit mijn omgeving, oprechte angst om me te verliezen aan zo iets als roken.

Eerst voelde ik me steeds meer schuldig als ik een sigaret opstak, daarna werd het gevoel dat ik afhankelijk was van het roken van een sigaret en dus een pion voor mensen die alleen maar in eurotekens denken voor mij een bron van ergernis en enorme frustratie. Ik wilde stoppen, maar bij iedere mislukte poging werd mijn wilskracht minder en mijn gevoel van falen groter en ik rookte het maar weer snel weg.

En toen kwam er een reclame voorbij over stoppen met roken door middel van hypnose. En daar was in eens het rotsvaste vertrouwen: Ik ga stoppen met roken en ik kan het. Ik heb mezelf opgegeven op de eerste beste gelegenheid die er was.

Ik heb het bijbehorende boek gelezen. Tussen al mijn diensten in zat ik voor 5 uur heen en terug in de auto om eens en voor altijd af te rekenen met roken. Ik vond het spannend, ik had hypnose wel eens ervaren, maar dit voelde toch anders. 3 uur later stapte ik naar buiten en wist: ik ben een niet-roker.

Er was geen enkele gedachte aan een sigaret en geen enkele behoefte aan een sigaret. En zo ben ik naar huis gereden, 3,5 uur lang (inclusief file) bijtend op een tandenstoker (normaal had ik al een half pakje gerookt) maar er was geen enkele behoefte aan een sigaret meer!!

Het nicotinemonster heeft me nog 2 weken af en toe geplaagd, maar ik dacht steeds: die eerste sigaret, die bestaat voor mij niet meer.

En tot op heden (weet niet eens precies hoe lang nu) heb ik niet meer gerookt en ook niet de behoefte gehad. Dit heeft me zo enorm overtuigd van de kracht van het onderbewuste en de werking van suggesties die je onbewuste kunnen beïnvloeden tot anders en gezonder denken en doen, dat ik me gelijk heb ingeschreven voor de opleiding tot hypnotherapeut.

Ik ben enorm blij met de ervaring en kennis als maatschappelijk werkster, dit maakt de combi zo sterk en krachtig. Hypnose is voor mij naast de andere tools een zeer krachtig instrument in mijn manier van coachen.

Als je je dan ook nog eens gaat realiseren dat je door de regering en of tabaksindustrie rokend/verslaafd gehouden wordt en je eigenlijk een verdienmodel bent geworden voor zowel de medische wereld en als accijnsbetaler. Dan wil jij toch ook stoppen?

Touching Soul Stoppen met roken

contact

Bel 06- 46197289 of vul het contact formulier in.

Je krijgt van ons binnen 24 uur een reactie.